تمیز کردن اسپیکر گوشی

تمیز کردن اسپیکر گوشی

قرار گرفتن گوشی در معرض گرد و غبار عادی روزانه، پرز و انواع کثیفی‌های دیگر سبب می‌شود تا پس از گذشت مدتی، کیفیت صدای اسپیکر به وضوح و قدرت روز اول نباشد. جذب گرد و غبار به اسپیکر گوشی تقریبا اجتناب ناپذیر است، اما برای اینکه از این مشکل پیشگیری کرده و بدون بردن آن به تعمیرگاه در صدد رفع آن برآییم راهکارهایی وجود دارد که می‌توان در منزل با تمیز کردن اسپیکر گوشی، کیفیت صدای خروجی و عملکرد اسپیکر را بهبود بخشید.

با توجه به این موضوع که اسپیکر در اکثر گوشی‌های موبایل قطعه ظریفی است باید بدانیم که چگونه اسپیکر بالای گوشی را تمیز کنیم تا به آن آسیب نرسانیم. در ادامه با ما همراه باشید تا تکنیک‌های مختلف آن را برایتان شرح دهیم.

نکاتی که قبل از تمیز کردن اسپیکر گوشی باید بدانید

کثیف شدن اسپیکر و بلندگوی موبایل سبب خش خش کردن، کاهش میزان صدا و همینطور ایجاد اختلال در عملکرد آن‌ها می‌شود. از این رو بهتر است این قسمت‌ها را به صورت دوره‌ای تمیز کنید تا دچار مشکلات بعد از خرابی نشوید. قدم اولی که باید برای تمیز کردن بردارید این است که محل قرار گرفتن اسپیکر و بلندگوی گوشی موبایل خود را پیدا کنید.

بلندگویی که در هنگام مکالمه فعال می‌شود معمولا در قسمت بالایی موبایل قرار می‌گیرد، اما محل قرارگیری اسپیکر پخش صدا در گوشی‌های مختلف متفاوت است. ترفندهای گفته شده در این بخش را باید برای تمیز کردن بلندگوی گوشی و اسپیکر آن به صورت جداگانه به کار بگیرید. به علاوه در اکثر روش‌ها توصیه می‌شود پیش از انجام این کار شارژر را جدا کرده و گوشی را نیز خاموش کنید.

تمیز کردن اسپیکر موبایل با گوش پاک کن

از آنجا که گوش پاک کن تا حدودی انعطاف پذیر است، خراش کمتری روی سطوح ایجاد می‌کند. از این رو می‌توان گفت این ابزار ساده حتی برای گوشی‌هایی که اسپیکرشان سوراخ پورت ندارد نیز گزینه مناسبی به شمار می‌رود. در این روش برای تمیز کردن اسپیکر گوشی پس از پیدا کردن محل قرارگیری اسپیکرها یک گوش پاک کن را روی قسمت‌های بیرونی پورت اسپیکر به حالت دورانی تکان دهید. اگر نوک گوش پاک کن را به کمی الکل آغشته کرده و همین کار را روی سوراخ‌های اسپیکر تکرار کنید، تاثیر قابل توجهی بر روی انجام این فرایند خواهد داشت.

در صورت بزرگ بودن سوراخ‌های اسپیکر به آرامی گوش پاک کن را به داخل آن‌ها فشار داده و با حرکات چرخشی داخل اسپیکرها را تا جایی که تمام آلودگی‌ها از بین بروند تمیز کنید. در صورت کثیف شدن گوش پاک کن حتما آن را تعویض کنید.

تمیز کردن اسپیکر موبایل با مسواک

مسواک یکی دیگر از ابزارهایی است که برای تمیز کردن اکثر وسایل از آن استفاده می‌شود. در واقع تارهای این ابزار کمک می‌کند تا آلودگی‌ها به راحتی از درون سوراخ‌های کوچک بیرون بیایند. البته در انتخاب مسواک باید به میزان سختی تارهای آن دقت داشته باشید که سبب خراشیدگی موبایلتان نشود.

اگر تلفن همراهتان با مشکل کم شدن صدای اسپیکر مواجه شده بهتر است پیش از مراجعه به تعمیرات موبایل به کمک یک مسواک به تمیز کردن اسپیکر گوشی خود بپردازید. توجه داشته باشید که این کار را از جهت راست به چپ و کمی با زاویه داخل پورت‌های اسپیکر انجام دهید. چراکه در حرکت بالا به پایین لایه‌های گرد و غبار به عمق بیشتری رفته و ممکن است سلامت تلفن‌تان به خطر بیفتد.

اسپیکر در برخی از مدل‌های گوشی در بالای صفحه نمایش قرار داشته و به صورت یک شکاف دیده می‌شود که داخل آن با پرده صوتی پوشانده شده است. استفاده از مسواک برای تمیز کردن این نوع از اسپیکرها توصیه نمی‌شود، اما در صورت لزوم حتما از یک مسواک نرم کمک بگیرید.

تمیز کردن اسپیکر موبایل با ماده چسبنده

استفاده از یک ماده چسبنده می‌تواند یکی از راه‌های تمیز کردن اسپیکر گوشی باشد که به خوبی آلودگی‌های درون اسپیکر را بیرون می‌کشد. برای تمیز کردن اسپیکر موبایل با چسب می توانید از نوار چسب یا چسب‌های خمیری استفاده کنید. چسب‌های خمیری را می‌توان از رنگ فروشی‌ها تهیه کرد و با شکستن یک تکه کوچک از آن و شکل دادن آن مانند یک توپ روی پورت اسپیکر را پوشاند. با این کار چسب خمیری کمی به دورن سوراخ‌ها نفوذ کرده و با بیرون کشیدن، آلودگی‌ها را با خود از اسپیکر خارج می‌کند.

در صورتی که به موارد بالا دسترسی نداشتید می‌توانید یک تکه نوار چسب را بریده و به صورتی که قسمت چسبنده آن به سمت بیرون باشد آن را رول کنید. سپس با چسباندن آن بر روی اسپیکر، این قسمت را تمیز کنید. برای تمیز کردن اسپیکر گوشی حتما باید روش گفته شده را چندین مرتبه تکرار کنید تا آلودگی‌ها به طور کامل از آن خارج شوند.

تميز كردن اسپيكر گوشي با صدا

سازندگان برخی از اپلیکیشن‌ها ادعا دارند که می‌توان با استفاده از برخی برنامه‌ها علاوه بر تمیز کردن اسپیکر گوشی از گرد و غبار، عملکرد و صدای بلندگوی آب خورده را نیز بهبود بخشید. طبق گفته این افراد تماس پیدا کردن با آب باعث می‌شود حتی پس از گذشت زمان نیز رطوبت داخل آن باقی بماند و این برنامه‌های خاص با پخش صداهای ویژه در فرکانس‌های مخصوصی به از بین رفتن این رطوبت منجر می‌شوند.

در مقابل بسیاری از افراد نیز این فرضیه و راهکار را صحیح ندانسته و معتقدند سلامت گوشی پس از تماس با آب ظرف 24 ساعت آینده مشخص می‌شود. در صورت وجود خفگی در هنگام پخش صدا، دلیل آن را رطوبت نمی‌دانند. به هرحال تميز كردن اسپيكر گوشي سامسونگ با صدا به عنوان بهترین راهکار نخواهد بود، اما بسیاری از افراد نیز از این ترفند استفاده کرده و پاسخ مثبتی نیز گرفته‌اند. البته این روش برای انواع گوشی‌های شیائومی، هواوی و سایر برندها نیز قابل استفاده است.

تمیز کردن اسپیکر گوشی ایفون

با توجه به اینکه گوشی‌های ایفون از کیفیت ساخت بالایی بهره می‌گیرند مقاومت بالاتری نسبت به گوشی‌های دیگر از خود نشان می‌دهند. پوشانده شدن اسپیکرهای آیفون با توری‌های فلزی سبب می‌شود تا این گوشی‌ها تنها گرد و غبار یا چربی را به خود جذب کنند. البته توجه داشته باشید که مقاومت و ضدآب بودن این تلفن‌های همراه دلیل بر آن نیست که بتوانید از آب برای تمیز کردن اسپیکر گوشی استفاده کنید. چراکه با این‌کار احتمال آسیب رساندن به قطعات داخلی و نیاز به تعمیرات گوشی اپل بسیار زیاد خواهد بود.

بلندگوی آیفون در سمت راست پورت شارژ لایتینگ قرار گرفته و برای تمیز کردن آن می‌توانید از ترفندهای گفته شده استفاده کنید. تنها باید به این نکته توجه داشته باشید که علی رغم کیفیت بالای روکش اسپیکر در این گوشی‌ها، ظرافت بالایی در ساخت آن‌ها به کار گرفته شده که سبب می‌شود برای تمیز کردن اسپیکر گوشی نیاز به دقت و آرامش بالایی داشته باشد. در صورتی که می‌خواهید از الکل نیز کمک بگیرید آن را مستقیما بر روی گوشی اسپری نکنید و از یک دستمال یا مسواک برای اینکار استفاده نمایید.

تميز كردن بلندگو گوشي سامسونگ

اگر می‌خواهید اسپیکر گوشی سامسونگ خود را تمیز کنید با توجه به میان‌رده، اقتصادی یا پرچمدار بودن مدل تلفن خود این کار را انجام دهید. در واقع این تفاوت بیشتر در مقاومت و کیفیت ساخت گوشی‌ها دیده می‌شود. از این رو در مدل‌های میان رده و اقتصادی برای تمیز کردن اسپیکر گوشی بهتر است با ظرافت بیشتری عمل کرده و از فرچه یا مسواک‌های بسیار نرم استفاده کنید.

علاوه بر این در مدل‌های اقتصادی و میان رده استفاده از مواد شوینده و الکل ممنوع است؛ زیرا می‌تواند چسب گوشی را در خود حل کند. در صورتی که پس از انجام راهکارهای گفته شده همچنان صدای اسپیکرتان با مشکل مواجه است بهتر است به مرکز تعمیر گوشی سامسونگ مراجعه کنید.

تميز كردن اسپيكر گوشي شیائومی

در بخش تنظیمات گوشی‌های شیائومی مانند Poco F3 گزینه‌ای با عنوان clear speaker وجود دارد که از طریق صوت‌هایی که پخش می‌کند به تمیز کردن اسپیکر گوشی می‌پردازد. در واقع می‌توان گفت که با پخش صداهایی با فرکانس بالا ذرات مسدودکننده بلندگو از گوشی خارج می‌شوند.

البته شرکت شیائومی ادعا می‌کند که این روش تنها برای از بین بردن رطوبت بوده و برای تمیزی گرد و غبار کاربرد ندارد. شما می‌توانید از تمام تکنیک‌های گفته شده برای گوشی‌های شیائومی نیز بهره برده و به تمیز کردن اسپیکر موبایل خود بپردازید.

نکات تمیز نگه داشتن بلندگوی گوشی

برای اینکه بلندگوی تلفن همراه خود را سالم و تمیز نگه‌دارید می‌توانید چندین نکته را رعایت کنید. به عنوان مثال از قرار دادن آن در محیط‌های مرطوب همچون حمام خودداری کنید تا رطوبت به آن نفوذ نکند. وجود رطوبت می‌تواند صدای بلندگو و اسپیکر را دچار افت کیفیت کرده و عملکرد آن را با اختلال مواجه کند.

در هر حال حتی با دقت بسیار بالا نیز به مرور زمان ریزگردهای موجود در هوا به درون سوراخ‌های اسپیکر نفوذ کرده و عملکرد و میزان صدای آن را تحت تاثیر قرار می‌دهند. با توجه به اینکه همیشه پیشگیری بهتر از درمان است توصیه می‌شود به صورت مرتب با استفاده از یک پارچه بدون پرز به تمیز کردن اسپیکر گوشی خود بپردازید تا گرد و غبار درون آن جمع نشود. همچنین می‌توانید از روش‌های گفته شده در بخش‌های قبلی نیز کمک بگیرید. بهتر است برای حفاظت از گوشی خود از یک قاب باکیفیت نیز استفاده کنید.

کلام پایانی

در این بخش با تکنیک‌های مختلفی برای تمیز کردن اسپیکر گوشی آشنا شدیم که تقریبا برای تمامی مدل‌های گوشی قابل استفاده خواهند بود. این نکته را به خاطر داشته باشید که انجام روش‌های گفته شده نیازمند دقت و ظرافت فراوان بوده و در صورت عدم توجه به این قضیه احتمال آسیب دیدن بلندگوهای تلفن همراه وجود دارد.

در صورتی که پس از تمیز کردن گوشی همچنان با مشکل مواجه هستید می‌توانید برای برطرف کردن آن با مرکز تعمیرات موبایل ما تماس گرفته و در کوتاه‌ترین زمان ممکن آن را رفع نمایید.

مقالات مرتبط

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب