تعمیر برد گوشی

تعمیر برد گوشی

تعمیر برد گوشی در صورت خراب ‌شدن از این جهت اهمیت دارد که بردها نقش مهمی را درگوشی‌های هوشمند ایفا می‌کنند. به موجب عملکرد این قطعات اجزای گوشی می‌توانند به صورت هماهنگ با یکدیگر فعالیت کنند. بنابراین از آنجایی که این قطعات با یکدیگر ارتباط دارند هرگونه خرابی در بردها موجب ایجاد اختلال در عملکرد تمام قطعات گوشی‌های موبایل می‌شود. برای تعمیر برد موبایل بایستی دانش و مهارت بالایی داشته باشید؛ زیرا این امر با طی کردن مراحل خاصی میسر می‌گردد.

تعمیرات برد موبایل

در راستای تعمیرات برد گوشی قطعات خاصی مورد بررسی قرار می‌گیرند. این قطعات به طور مختصر شامل دیود، ترانزیستور، خازن، مقاومت و سیم پیچ می‌شوند که هرکدام نقش قابل توجهی را در گوشی‌های هوشمند دارند. به طور کلی وظایفی که این قطعات به عهده دارند به‌ صورت زیر هستند:

مقاومت: مقاومت‌ها از جمله قطعاتی هستند که می‌توانند شرایط لازم برای برقراری جریان برق را فراهم سازند. به‌ واسطه مقاومت‌ها می‌توان برق را به بخش‌های دیگر برد نیز انتقال داد.

خازن: این قطعه در نقش منبع تغذیه ولتاژ برد ظاهر می‌گردد و در صورت خراب شدن راهی جز تعویض آن نیست.

سیم پیچ: سیم ‌پیچ‌ها وظیفه دارند تا از ولتاژ برد محافظت کنند. در صورت ایجاد هرگونه خرابی در سیم‌ پیچ‌ها دستگاه موبایل روشن نخواهد شد.

دیود: دیودها این قابلیت را دارند تا ولتاژ گوشی را بر روی یک مقدار ثابت نگه دارند.

ترانزیستور: آخرین قطعه برای تعمیر برد گوشی ترانزیستور است که در این فرایند نقش مهمی دارد. این قطعه برای کنترل ولتاژ ورودی به برد کاربرد دارد.

تعویض برد گوشی

گاهی به موجب تعمیر برد، موفق به بازیابی عملکرد اولیه گوشی خود نخواهید شد. در چنین شرایطی باید به سراغ تعویض برد موبایل بروید:

  1. در گام اول باید قاب بازکن را زیر درب پست گوشی قرار دهید و لبه‌هایی بالایی، سمت چپ و سمت راست آن را شل کنید. این فرایند موجب باز شدن درب پشت موبایل می‌شود.
  2. پس از باز کردن درب نوبت به بیرون آوردن باتری می‌رسد. با برداشتن باتری باید اقدام به خارج ساختن سیم‌ کارت گوشی کنید.
  3. در این مرحله حافظه گوشی را به سمت داخل فشار داده و خارج کنید.
  4. پس از طی کردن این مراحل می‌توانید به پیچ‌های نگه دارنده فریم گوشی دسترسی یابید. این پیچ‌ها را به آرامی باز کرده و فریم میانی را جدا کنید.
  5. در گام بعد نیاز به باز کردن کانکتور دوربین اصلی است. پس از باز کردن کانکتور لازم است محفظه اسپیکر را نیز بیرون بیاورید.
  6. در این مرحله باید کانکتورهای دوربین سلفی، تاچ، ال‌ سی‌ دی گوشی و کانکتور فوقانی سیم آنتن، وای‌ فای و پیچ نگهدارنده مادربورد را باز کنید.

با باز کردن کانکتور دوربین اصلی به برد گوشی دسترسی خواهید یافت و می‌توانید این قطعه را برداشته و برد سالمی را جایگزین آن کنید. پس از تعویض برد موبایل تمام مراحل نام ‌برده‌ شده را به ‌صورت برعکس برای بستن مجدد گوشی طی نمایید.

 

 

هزینه تعمیر برد گوشی

در راستای هزینه تعمیر برد موبایل نمی‌توان نظر دقیقی داد؛ چرا که فاکتورها و عوامل خاصی می‌توانند هزینه تعمیر این قطعات را تغییر دهند. از مهم‌ترین عوامل تعیین کننده هزینه تعمیر بردها موارد زیر را می‌توان نام برد که هرکدام اهمیت بسیار زیادی دارند.

  • برند گوشی

برند گوشی یکی از اصلی‌ترین عوامل تعیین ‌کننده قیمت تعمیر این قطعات است. هر برند از قطعات خاصی برای تولید گوشی استفاده می‌کند و قیمت خرید قطعات برندهای مطرح بالاتر است.

  • مدل گوشی

باتوجه به مدل گوشی هزینه تعمیر بردها متغیر خواهد شد. بالا رفتن مدل گوشی می‌تواند بر هزینه تعمیر آن‌ها تاثیر داشته باشد. متخصصینی که در راستای تعمیر و تعویض بردهای گوشی فعالیت دارند باید زمان بیشتری صرف تعمیر برد دستگاه‌های جدیدتر کنند.

  • میزان خرابی

برخی آسیب‌ها شما را مجبور به تعویض برد می‌کند؛ زیرا به‌ واسطه تعمیر آن‌ها نمی‌توانید عملکرد دستگاه را بهبود ببخشید. باتوجه به این موضوع طبیعی است که هزینه تعویض یک قطعه بیشتر از تعمیر آن باشد.

  • میزان کیفیت قطعه تعویضی

از دیگر عوامل مؤثر بر هزینه تعمیر برد گوشی می‌توان به میزان کیفیت این قطعات اشاره کرد. قطعاتی که کیفیت بسیار بالایی دارند کاملا اورجینال و اصلی هستند. برای خرید این قطعات متحمل هزینه‌های بیشتری می‌شوید و این موضوع موجب افزایش قیمت تعمیر بردها خواهد شد.

  • دستمزد تعمیرکار

به عنوان آخرین عامل لازم است اشاره‌ای به میزان دستمزد تعمیرکاران فعال در این حوزه داشته باشیم. انتخاب یک تعمیرگاه تخصصی تعمیر برد گوشی اهمیت بسیار زیادی دارد؛ اما این افراد دستمزد بیشتری برای ارائه خدمات خود دریافت می‌کنند.

عیب یابی برد موبایل

برای عیب یابی برد گوشی نیز نیاز به طی کردن مراحل خاصی دارید. بنابراین توصیه داریم اگر در این زمینه دانش و مهارت خاصی ندارید آن را به افراد متخصص بسپارید. ما در مجموعه فیکس 115 با برخورداری از تجهیزات پیشرفته تعمیر و عیب ‌یابی قطعات گوشی خدمات عیب یابی برد موبایل را با بالاترین کیفیت و تحت نظارت متخصصین با گارانتی ۱۰۰ روزه ارائه می‌دهیم. مراحل عیب‌یابی این قطعات شامل موارد زیر می‌شوند.

  • بررسی بخش خارجی برد

در گام اول باید اطمینان یابید بخش خارجی برد دچار آسیب نشده است. به این منظور باید برد به طور کامل چک شود که اگر با آسیب‌هایی همچون تغییر رنگ، ترک و یا شکستگی مواجه شده باشد تعمیر شود.

  • بررسی اتصالات

بردها قطعات مختلفی دارند و با مشاهده آن‌ها می‌توان متوجه اتصالات خاصی شد. این اتصالات که شامل اتصال پایه روی برد و اتصال کانکتورها هستند، باید بررسی شوند تا نسبت به سالم بودن آن‌ها اطمینان یابید.

  • اطمینان عدم حضور جسم خارجی روی برد

اطمینان یابید که برد کاملا تمیز است و در کنار پایه‌های قطعات و یا روی برد جسم خارجی خاصی وجود ندارد. فراموش نکنید که برخی بردها دچار آب ‌خوردگی می‌شوند و این آب ‌خوردگی زمینه‌ ساز ایجاد شوره و خراب ‌شدن آن‌ها خواهد شد.

  • بررسی سلامت ظاهری قطعات

درصورتی‌ که نسبت به سلامت ظاهری قطعات برد شک دارید بایستی از چک مولی متر برای عیب یابی و تعمیر برد گوشی استفاده کنید.

  • انجام تست اهمی میان تغذیه مثبت و منفی برد

این تست اهمیت بسیاری در بررسی صحت عملکرد بردها دارد. برای انجام این تست باید تسلط کاملی بر عملکرد مدارها داشته باشید. این امر به معنای برخورداری از دانش و مهارت بالا جهت بررسی تعداد لایه‌های برد و مدارات است.

 

علائم سوختن برد گوشی

خراب شدن برد گوشی علائم و نشانه‌های خاصی دارد و جهت تعمیر برد گوشی باید با این نشانه‌ها آشنایی داشته باشید. از عمده نشانه ‌های خرابی برد موبایل موارد زیر را می‌توان نام برد:

  • ریستارت شدن و هنگ کردن موبایل
  • خاموشی کامل گوشی
  • عدم عملکرد صحیح میکروفون، دوربین و اسپیکر گوشی
  • خاموش و روشن‌ شدن مداوم گوشی
  • توقف گوشی بر روی لوگو هنگام روشن کردن
  • عدم روشن شدن صفحه نمایش پس از روشن کردن گوشی
  • تخلیه سریع باتری و عدم شارژ آن
  • مشاهده پیغام‌های خطا پس از روشن ‌کردن گوشی

دلایل خرابی برد موبایل

گرمای زیاد: افزایش دمای گوشی می‌تواند به برد آن آسیب برساند. عوامل خاصی همچون قراردادن گوشی در معرض نور مستقیم آفتاب، انجام فعالیت‌های سنگین و یا بروز مشکلات برقی می‌توانند دمای آن را افزایش دهند.

واردشدن ضربه به گوشی: دومین دلیل خراب شدن بردها که شما را ملزم به تعمیر برد گوشی می‌کند ضربه خوردن آن‌ها است. این ضربه‌ها می‌توانند برد اصلی را دچار آسیب کنند و عملکرد گوشی را با اختلال مواجه سازند.

مشکلات برقی: اگر با وظیفه اصلی بردها آشنایی داشته باشید می‌دانید که وظیفه دارند تا ولتاژ ورودی به بخش‌های مختلف گوشی را کنترل کنند. گاهی شرایطی ایجاد می‌شود که ولتاژ مناسبی به این بخش‌ها نمی‌رسد. این قبیل مشکلات را با عنوان مشکلات برقی می‌شناسند که اصلی‌ترین دلیل خراب شدن برد گوشی هستند.

آب خوردگی: نفوذ آب به برد گوشی به راحتی می‌تواند زمینه‌های خرابی و سوختن آن را فراهم سازد. بنابراین گوشی‌های آب‌ خورده بیشتر از دیگر گوشی‌ها مستعد خراب شدن برد هستند.

آیا تعویض برد گوشی ارزش دارد؟

بردها از قطعات بسیار مهم گوشی به شمار می‌روند. براین اساس اگر دچار خرابی شوند نمی‌توانید از گوشی خود استفاده کنید. با این تفاسیر می‌توان تعویض و تعمیر برد گوشی را راهکاری عالی برای بازیابی عملکرد از دست ‌رفته گوشی‌ها دانست. در حال حاضر گوشی‌ها با قیمت بالایی به فروش می‌رسند و تعویض برد گزینه ایده‌آل‌تری نسبت به تعویض گوشی است.

مقالات مرتبط

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب